Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Radnici pošte iz Goraždevca pušteni na slobodu, Kurtijeva policija konfiskovala novac za penzije

© AP Photo / Visar KryeziuKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
Pratite nas
Radnici Pošte Srbije, koji su uhapšeni jutros u Goraždevcu, pušteni su na slobodu, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor Pošte Srbije za Kosovo i Metohiju Ivan Milojević.
Dok su radnici pušteni nakon višesatnog zadržavanja u policiji, vozilo je konfiskovano, a oduzet je i novac koji se nalazio u vozilu, a koji je bio namenjen penzijama, navodi portal. Kako se dodaje, reč je o nekoliko miliona dinara.
Najpre su privedeni vozač V. M. i njegov pratilac V. P., a potom je i od upravnice Pošte u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju je prethodno saopštila da je akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima.
„Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava“, naglašava se u saopštenju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju je navela da u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji i očekuje hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva iz pokrajine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala