- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Novi udari Amerike i Britanije u Jemenu, gađano 36 meta Huta

© AP Photo / U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Kaitlin WattAvion poleće sa nosača aviona „Dvajt D. Ajzenhauer“.
Avion poleće sa nosača aviona „Dvajt D. Ajzenhauer“. - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
Pratite nas
Američke i britanske snage izvele su nove udare na mete Huta u Jemenu. Gađano je 36 ciljeva na 13 lokacija, navodi se u zajedničkom saopštenju koalicionih snaga, predvođenih SAD, koje je objavio Pentagon.
Zajedničku operaciju su „po naređenju njihovih vlada, pokrenule vojske Sjedinjenih Država i Velike Britanije, uz podršku Australije, Bahreina, Kanade, Danske, Holandije i Novog Zelanda, kao odgovor na kontinuirane napade Huta na međunarodne i komercijalne brodove, kao i pomorske brodove koji prolaze Crvenim morem“, stoji u saopštenju.
Američki ministar odbrane Lojd Ostin je saopštio da „ova kolektivna akcija šalje jasnu poruku Hutima da će nastaviti da snose posledice ako ne okončaju svoje ilegalne napade na međunarodne brodove“.
Mediji su preneli da su napadi izvedeni sa vazdušnih i površinskih platformi, kao i da su mete bile komandni i kontrolni centri, podzemna skladište oružja, kao i drugo oružje koje koriste Huti za gađanje međunarodnih brodskih puteva.
Prethodno je Centralna komanda SAD saopštila da je gađala mete Huta u Jemenu i da je tom prilikom uništeno šest protivbrodskih krstarećih raketa spremnih da, kako se tvrdi, budu ispaljene na brodove u Crvenom moru.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala