- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac digao glas zbog Jokića: „Ne lažite sebe“ /video/

© AP Photo / Andy Clayton-KingNikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA
Nikola Jokić, Ostin Rivers i Majk Meloun – Denver Nagets, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
Pratite nas
Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun još jednom je ukazao na veličinu Nikole Jokića i na njegov uticaj na igru i rezultate kaznene ekspedicije iz Kolorada. Čudesni Somborac je protiv Portlanda učinio nešto što se u NBA ligi čekalo 50 godina, jer je imao tripl-dabl učinak sa 27 poena i 22 skoka, uz 12 asistencija.
Čekalo se još od 1968. godine i čuvenog Vilta Čemberlena da neko ima tako impoznatne brojke. Jokić se oporavio od povrede donjih leđa i bio je nerešiva enigma za košarkaše Portlanda u trijumfu Nagetsa rezultatom 120:108.
Jokić je igrač sa najviše tripl-dablova 20+20+10 u poslednjih 50 godina u NBA ligi, i zbog toga je njegov trener Majkl Meloun digao glas na konferenciji za medije. Amerikanac je inače poznat kao neko ko voli da ukaže na veličinu i dominaciju svog najboljeg košarkaša.
Na pitanje koliki je značaj Nikole Jokića i koliki je njegov uticaj na igru i rezultate Denvera, Meloun je istakao kako je skromni Somborac promenio franšizu iz Kolorada.
„Kakav je život bio pre nego što je Nikola Jokić stigao? Mislim da ljudi ne misle o tome. Ponašaju se kao da je oduvek bilo ovako. Ne, ne, znate dobro da nije. Ne radite jednostavno to. Nemojte da lažete sebe“, jasno i glasno je poručio šef šampionskog tima NBA lige.
Jokić se tako vratio na impresivan način, povreda leđa očigledno je prošlost, a Srbin je u međuvremenu ponovo izbio na čelo trke za MVP priznanje, dok su iza njega Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Džoel Embid i Šaj Gildžes-Aleksander.
Željko Obradović i Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
Žoc „locirao problem“ – Grk za poraz Zvezde okrivio „Stefa Karija“
Eron Gordon i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
Jokić zavrteo „vetrenjaču“ i otkrio tajnu vezu: „Nadam se da je tamo“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
Vanserijski povratak Jokića i 120. tripl-dabl – Bogdan se razgoropadio /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala