- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o poseti Viktorije Nuland Kijevu: Ne sluti na dobro

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
Pratite nas
Po pravilu posete visoke američke zvaničnice Kijevu Viktorije Nuland ne završavaju se ničim dobrim, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
On je tim rečima prokomentarisao nedavni boravak zamenice američkog državnog sekretara u Kijevu.
"Kao prvo, više bih više bih voleo da ne komentarišem Nulandovu. Mislim da bi bilo bolje da to urade moje kolege iz Ministarstva spoljnih poslova. Drugo, po pravilu, dolazak Nulandove u Kijev ne sluti na dobro. Sećamo se da je bilo tako 2014. godine kada je delila kolačiće", rekao je Peskov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.
Podsetimo, šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov rekao je nedavno da je cilj te posete da se oceni sukob ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i načelnika Generalštaba ukrajinske vojske Valerija Zalužnog, razgovara sa njima i daju preporuke, ali da ona nema zadatak da ih pomiri.
„Sve je otišlo predaleko, lične ambicije... Malo je verovatno da će doći do pomirenja. Odavde (iz Beča) mi to ne vidimo“, dodao je on.

Amerika nastavlja sa provokacijama

Peskov je dodao da SAD nastavljaju da provociraju kijevski režim da nastave sukob, ali da to neće uticati na tok i ishod specijalne vojne operacije.
"SAD su direktan učesnik tog sukoba, one održavaju i povećavaju stepen uključenosti u sukob, nastavljaju da provociraju kijevski režim da nastave rat. A to nikako neće uticati na tok specijalne operacije", rekao je Peskov.
Nulandova je tokom posete Kijevu rekla da su američki visokoprecizni projektili GLSDB koje je Vašington obećao Ukrajini već na putu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala