- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o prisvajanju ruske zamrznute imovine: „Banalna krađa“

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Pratite nas
To što Evropska unija koristi prihode od ruske imovine za pomoć Ukrajini će biti „banalna krađa“, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući odluku EU o podršci Ukrajini.

„Potrebno je da se vrati evropski novac, a 33 milijardi evra će biti dato Kijevu u obliku kredita, koji će još dublje Ukrajinu odvesti u ‘dužničku jamu’ i buduće generacije će morati da vraćaju, ali to danas malo brine današnje naciste. Tu je još 17 milijardi evra bespovratne pomoći koja će biti obezbeđena, uključujući i sredstva koja su čelnici EU prisvojili na račun zamrznute ruske imovine. U suštini, imaćemo posla sa banalnom krađom koja se sasvim uklapa u paradigmu ‘svetskog poretka, zasnovanog na pravilima’ koji je Zapad nametnuo svetskoj zajednici“, rekla je Zaharova.

Navela je da se u EU događa „militarizacija ekonomije“ i dodala da prinudni prelazak evropske ekonomije na vojne planove, na račun kojih Evropska unija predviđa prevazilaženje finansijske krize, predstavlja potencijalni bezbednosni izazov za ceo svet.
Prema njenim rečima, nedostatak sistema koji bi kontrolisao lokaciju na kojoj su oružje i vojna tehnika proizvedeni, dovešće do još veće pljačke oružja koje će preplaviti „crno tržište“ i druge zone u svetu u kojima su sukobi, a osim toga će i pojačati terorističke pretnje.
Pogledajte i:
Rublja - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
RUSIJA
Zapad otima tuđu imovinu: Danas Rusija, sutra – Kina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala