- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zaharova: Moguće da SAD prisluškuju Zelenskog i Zalužnog

© Fotohost-agentstvo RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Pratite nas
Moguće je da Sjedinjene Američke Države prisluškuju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog ili dobijaju informacije o njihovim razgovorima, uključujući i od njih samih, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Verzija A: Svedoci razgovora izveštavaju Amerikance. Verzija B: Učesnici razgovora izveštavaju Amerikance. Verzija V: Amerikanci prisluškuju učesnike razgovora“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući navode Vašington posta, koji je, pozivajući se na „visoko rangirani ukrajinski izvor“ objavio da su Zelenski i Zalužni razgovarali 29. januara.
Prema pisanju izdanja, Zalužni je dao do znanja Zelenskom da je malo verovatno da će se, u slučaju njegove smene, situacija na frontu brzo popraviti.
„Blumberg“ piše da su nesuglasice između predsednika Ukrajine i Zalužnog nastale još u prvim mesecima sukoba u Ukrajini. Prema podacima agencije, njihove nesuglasice su nastale zbog različitih pristupa prema sukobu. Zelenski, navodno, insistira na „hrabrim“ akcijama, a Zalužni je konzervativniji. Pritom, SAD smatraju da neslaganja između civilne vlasti i vojske usporavaju donošenje odluka.
Pogledajte i:
Žurnalist Seйmur Herš. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki novinar Herš objasnio zašto Zelenski želi da smeni Zalužnog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala