- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Uspostavlja se direktan let od Beograda do Mostara /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićEr Srbija
Er Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Pratite nas
Er Srbija od 15. aprila uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a srpska nacionalna avio-kompanija će do ovog grada u Bosni i Hercegovini leteti tri puta nedeljno i to ponedeljkom, petkom i nedeljom. Ugovor o uspostavljanju ove linije potpisan je danas.
Do Mostara će se leteti avionom tipa „embraer 175“, let traje 50 minuta, a karte su od danas u prodaji po ceni počev od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.
Generalni direktor „Er Srbije“ Jirži Marek rekao je da je direktna avio-linija između Beograda i Mostara prvi put uvedena 1962. godine i da se, zahvaljujući danas potpisanom ugovoru, ponovo uspostavlja.
„Uvereni smo da će linija biti korisna putnicima, pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, da će olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu. Uvođenjem Mostara u našu mrežu destinacija letećemo do čak 17 gradova bivše Jugoslavije i na taj način, preko Beograda, region povezati sa destinacijama širom Evrope, Severne Amerike i Azije do kojih Er Srbija leti“, naveo je Marek.
Nova ruta srpske nacionalne avio-kompanije omogućava dobru povezanost iz Mostara, preko Beograda do Pariza, Diseldorfa, Ciriha, Amsterdama, Osla, Barselone, Kopenhagena, Larnake, Stokholma, Praga, Milana, Rima, Frankfurta, Istanbula, Venecije, Bolonje, Bukurešta, Krakova, Beča, Budimpešte, Hanovera, Štutgarta, Hamburga, Nirnberga, Brisela, Liona i mnogih drugih gradova iz mreže srpske nacionalne avio-kompanije, dodaje se u saopštenju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala