- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović: Zašto ne sviraju faulove na Panteru? Ne znam...

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
Pratite nas
Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, rekao je posle poraza od Monaka u Evroligi da ne zna zašto se dozvoljava gruba igra rivala prema kapitenu crno-belih Kevinu Panteru.
Partizan je poražen od Monaka na gostovanju u 24. kolu Evrolige rezultatom 85:70, pre svega zahvaljujući žestokoj odbrani domaćih.
Najbolji u timu Partizana bio je Panter sa 28 poena.
„Bilo je mnogo faulova koji nisu svirani na njemu, zašto je to tako, ne znam. Činjenica je da doživljava igru koja je u pojedinim trenucima i gruba. Čestitao bih Monaku na zasluženoj pobedi, igrali su dobru, agresivnu košarku. Dominirali su u skokovima, mi smo izgubili mnogo lopti, čak 16, a imali smo samo jednu ukradenu... Ako pogledate statistiku, imali su 20 poseda više... To je neverovatno za jednu košarkašku utakmicu. To je to, zaslužili su pobedu jer su bili bolji", rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije posle meča.
Partizan je imao veliku podršku u Monaku.
„Da zahvalim divnim ljudima koji nas prate svuda. Fenomenalni su. I dalje su tu, skandiraju, bodre tim.. Nadam se da ćemo svi biti svesni toga i da ćemo da nastavimo da se borimo. To je jedino što možemo da uradimo", zaključio je Željko Obradović.
On je prokomentarisao i trenerski duel sa prezimenjakom Sašom.
„Bio je moj igrač, sada smo kolege koje se izuzetno poštuju. Želim mu sve najbolje, prošle godine je imao fantastičnu sezonu, vodio ekipu na Fajnal for. Radi, vredan je i želim mu sve najbolje", rekao je kratko trener Partizana za srpske medije.
Partizanu sledi gostovanje Virtusu u Bolonji u petak.
„Ne verujem da se išta može unaprediti za jedan trening. Samo glava, da shvatimo gde smo grešili, ako budemo mogli... Neki igrači su večeras igrali na dosta velikoj minutažu, to znači da igrači sa klupe moraju da shvate da moraju da daju neuoporedivo veći doprinos u svakom smislu“, zaključio je Obradović.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SPORT
Vasin rekord karijere u NBA – Denver bez Jokića poražen od Oklahome
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala