Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zdravstveni radnici ambulante koju koriste Srbi u Prištini pušteni iz policijske stanice

© AP Photo / Marjan VuceticKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
Pratite nas
Radnici i medicinsko osoblje koji su u sredu odvedeni u policijsku stanicu, nakon upada takozvane kosovske policije u objekat koji Srbi u Prištini koriste kao ambulantu, posle višesatnog zadržavanja, pušteni su nešto posle ponoći, javlja dopisnik Tanjuga.
U međuvremenu je na ulaznim vratima objekta zalepljeno obaveštenje tzv. zdravstvenog inspektorata o privremenoj obustavi delatnosti.
Pripadnici tzv. kosovske policije upali su u sredu u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi, a osoblje odveli u policijsku stanicu.
Osnovno tužilaštvo u Prištini i kosovska policija naveli su u zajedničkom saopštenju da je pretres ambulante izveden jer se u njoj, kako tvrde, pružaju „ilegalne medicinske usluge“, preneli su prištinski mediji.
Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je u saopštenju na društvenim mrežama da pretreseni objekat pripada nevladinoj organizaciji „Centar za mir i toleranciju Prištine“, kao i da je policija obaveštena o navodnoj sumnjivoj delatnosti te NVO koja se nalazi u aneksu policijske stanice.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala