- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: SAD ne žele kraj sukoba u Ukrajini

© Foto : Saab ABBomba malog kalibra kopnenog baziranja (GLSDB)
Bomba malog kalibra kopnenog baziranja (GLSDB) - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
Pratite nas
Američke isporuke visoko preciznih bombi Kijevu potiru sve izjave Bele kuće o želji da se postigne brzo rešenje ukrajinskog sukoba, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.
„Neodgovorne reči zvaničnika prosto su šokantne. Današnja potvrda da je još jedna partija dalekometne municije na putu ka kontakt-liniji, zapravo, potire sva uveravanja Bele kuće o želji da se postigne što brži završetak sukoba. Naprotiv, postupci administracije ukazuju na nameru da se produži agonija kijevskog režima. Čak i ako to znači nove žrtve, uključujući civilnog stanovništva Rusije i Ukrajine“, ocenio je Antonov.
Diplomata je dodao da Rusija smatra potez američkih vlasti „svojevrsnom reakcijom na teroristički napad ukrajinskih ubica, koji su nedavno oborili ruski Il-76 sa pripadnicima ukrajinskih Oružanih snaga koristeći upravo američko oružje – sistema ‘patriot’“.

„Umesto da priznaju stravičan zločin sopstvenih ‘klijenta’, SAD im šalju nove smrtonosne proizvode. Na taj način, čak ne ni rečima, već delom podstiču svoje marionete na nova zverstva“, naglasio je Antonov.

Ranije je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland, tokom posete Kijevu, izjavila da su američki visokoprecizni projektili kopnenog baziranja (GLSDB) već na putu za Ukrajinu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala