- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Istražni komitet Rusije: Identifikovani posmrtni ostaci poginulih u padu aviona Il-76

© Foto : RIA NovostiIstražitelji na mestu pada aviona Il-76
Istražitelji na mestu pada aviona Il-76 - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
Pratite nas
Istražni komitet Rusije je saopštio da je usled pada aviona Il-76 poginulo šest članova posade, tri pripadnika vojne policije i 65 ukrajinskih vojnika.
Kako se navodi, na mestu gde je pao avion, koji su ukrajinske snage prema ekspertizi gađali dvema raketama sistema "patriot", pronašli više od 670 delova tela poginulih, kao i jedan deo dokumenata.
U saopštenju se navodi da se uvek prema proceduri uzima genetski materijal zarobljenika, tako da su postojali podaci o svima koji su bili u avionu.
Prethodno je saopšteno da je Istražni komitet Rusije ustanovio tip naoružanja kojim je oboren ruski avion Il-76. Na osnovu fragmenata pronađenih na licu mesta utvrđeno je da se radi o navođenim raketama MIM-104A sistema "patriot".
Kako se navodi, u oblasti u blizini Belgoroda gde je pao avion pronađeno je 116 delova dve rakete američkog sistema "patriot" sa natpisima na engleskom jeziku.
"Tokom obilaska mesta na kom je pao avion na udaljenosti od 1,8 kilometara severoistočno i 4,8 kilometara jugoistočno od mesta sa kojeg je, kako se pretpostavlja, izveden napad pronađeno je 116 fragmenata tela i mehanizama dve rakete s natpisima i oznakama na engleskom jeziku", navodi se u saopštenju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala