- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski političar: Prestonica multinacionalnog kapitala nalazi se u Americi

© AP Photo / J. David AkeAmeričke zastave ispred zgrade Kongresa na Kapitolu
Američke zastave ispred zgrade Kongresa na Kapitolu - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
Pratite nas
U SAD su na vlasti globalisti, čiji cilj je umnožavanje kapitala, a ne rešavanje međunarodnih problema, kaže bugarski bivši ministar odbrane Krasimir Karakačanov.
"To je takozvani multinacionalni kapital koji promoviše globalni liberalizam. Ovi globalni finansijski magnati su zainteresovani samo za sopstveni profit. To su parole o globalizaciji, o otvorenom društvu... Ovo je društvo u kojem nema država, nema nacija, nema suvereniteta, postoje samo interesi. Što se tiče SAD, posebno u periodu vlasti Bajdena i Demokratske stranke, odavno je zavladao taj multinacionalnni kapital koji nema otadžbinu, nacionalnost pa čak ni adresu. SAD su postale instrument ovog multinacionalnog globalnog kapitala, koji želi da zauzme svet kako bi još više zaradio, a ne da bi rešio probleme“, rekao je on televiziji Eurokom.
Prema rečima bivšeg ministra, jednostavno su uništene zemlje u koje su SAD navodno donele demokratiju. Kao primer naveo je Bliski istok.
"Tamo gde su došli u ime demokratije, nema demokratije, tamo nema ni života. Otišli ​​su u Irak - navodno da spasu Iračane od diktatora Sadama Huseina. Odatle su davno pobegli. Ali šta je ostalo od Iraka? Podeljen je na tri države: DAEŠ kontroliše deo teritorije, vlada kontroliše drugi deo teritorije, Kurdi kontrolišu severni Irak,
a naftna polja su u vlasništvu britanskih i američkih kompanija. U Libiji sam bio 2015. godine. Ova zemlja, koja je bila najbogatija na Bliskom istoku, nije imala puteve, trotoare, sve je bilo u rupama. Sve je uništeno. U zemlji koja je proizvodila najviše nafte restrikcije su struje, čak i u hotelima je bilo struje 4 sata dnevno. Šta tu ima da se priča? Demokratija. Šta se desilo u drugim zemljama u kojima su izazvali takozvano arapsko proleće?“, zaključio je Karakačanov.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala