Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučićev kabinet: Posle susreta sa Kvintom nećemo saopštiti ništa - svaka reč bila bi suvišna /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić sa ambasadorima Kvinte
Aleksandar Vučić sa ambasadorima Kvinte - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike objavila je večeras da neće biti saopštenja sa sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU u Beogradu.
"Kabinet predsednika Republike Srbije obaveštava javnost da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka koji je održao sa predstavnicima Kvinte i EU. Svaka formalna reč bila bi suvišna", navodi se u saopštenju.
Vučić se večeras sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte - Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, šefom delegacije Evropske unije, kao i predstavnikom ambasade SAD u Beogradu.
Sastanku su prisustvovali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić.

Petković: Svima je jasno da je Kurti glavni krivac

Petar Petković , direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju u pokrajini glavni krivac premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.
On je nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije rekao za Tanjug da je uredba o platnom prometu, koja će sutra stupiti na snagu, još jedan nasilni akt koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda.

„Predsednik Vučić je vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte i sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavimo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj“, rekao je Petković.

On je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi sa ovom temom i u vezi odluke o ukidanju dinara.
„Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na KiM da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati“, naglasio je Petković.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2024
SRBIJA
Vučić sa Bocan-Harčenkom o posledicama ukidanja dinara na KiM /foto/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala