- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu u kontroli proizvodnje samohodnih artiljerijskih topova: Novi sistemi potrebni što pre /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je kontrolu ispunjenja državnog naloga za proizvodnju i remont samohodnih artiljerijskih sistema u Uralskoj fabrici za proizvodnju transportnih vozila, saopštilo je resorno Ministarstvo.
Prema saopštenju, radi se o proizvodnji i remontu samohodnih artiljerijskih sistema 2S19 „msta-S“, 2S3 „akacija“, 2S4 „tulipan“, 2S5 „hijacint“, a takže 2S35 „koalicija SV“.
Rezimirajući rezultate rada preduzeća, Šojgu je na sastanku sa rukovodstvom „Uraltransmaša“ istakao potrebu povećanja obima proizvodnje i remonta samohodnih artiljerijskih sistema, naglasivši da je to nalog predsednika Rusije Vladimira Putina.
Ministar je podvukao da je to povezano sa izvršenjem borbenih zadataka.
Šojgu je takođe kazao da su novi samohodni artiljerijski sistemi izuzetno potrebni i pozvao da se ubrza rad na testiranju i što skorijem početku serijske proizvodnje.

Generalni direktor „Uraltransmaša“ Oleg Jemeljanov obavestio je ministra da se u završnoj fazi proizvodnje nalazi prva partija najnovijeg samohodnog artiljerijskog sistema 2S35 „koalicija SV“. On je takođe kazao da je obim proizvodnje samohodnih artiljerijskih sistema u poređenju sa 2022. godinom porastao šestostruko.

Pored toga, direktor preduzeća precizirao je planove za naredni period. Prema njegovim rečima, plan se ispunjava i postoje mogućnosti za povećanje proizvodnje.
„Ukoliko ima mogućnosti, onda ih treba iskoristiti“, odgovorio je Šojgu.
Istovremeno, on je kritikovao glavnog projektanta preduzeća zbog kašnjenja u proizvodnji jednog od perspektivnih artiljerijskih sistema.
Takođe, ministar je konstatovao ozbiljne izmene u radu „Uraltransmaša“ zahvaljujući isporukama nove opreme.
Posebno je obratio pažnju na rad na proizvodnji novih samohodnih artiljerijskih sistema, u februaru će biti proizvedeno prvih šest. Na to se, prema njegovim rečima, nadovezuje neophodnost proizvodnje cele linije municije, koju je potrebno blagovremeno isporučiti.
Pogledajte i:
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
RUSIJA
Šojgu: Planovi ispunjeni – drastično povećana proizvodnja naoružanja i municije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala