- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Pomeraćemo demilitarizovanu liniju - sprečićemo granatiranje gradova

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem "Grad" u zoni specijalne vojne operacije
Raketni sistem Grad u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Demilitarizovana linija sa Ukrajinom treba da osigura bezbednost teritorije Ruske Federacije od dalekometnog naoružanja, zapadne proizvodnje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Ova linija treba da bude na tolikoj udaljenosti od naše teritorije da bi osigurala bezbednost od dalekometnih oruđa, pre svega strane proizvodnje, koje ukrajinske vlasti koriste za granatiranje gradova“, rekao je Putin na sastanku sa članovima Izbornog štaba.
Prema njegovim rečima, ruske jedinice su angažovane na „potiskivanju neprijatelja od vitalnih naselja Ruske Federacije“.
"To ćemo i uraditi. I to je glavni motiv naših momaka koji se bore i rizikuju svoje živote - da brane otadžbinu, da štite svoj narod. Potiskivaćemo ih nazad", rekao je Putin.
Kako je istakao, Avdejevka je jedna od najvažnijih oblasti u kojoj se trenutno vode borbe. Trenutno, ruska vojska kontroliše deo ovog strateškog gradića u DNR.
Po njegpovim rečima, ruski dronovi veoma efikasno rešavaju probleme u zoni specijalne vojne operacije.
"Oni rešavaju mnoge probleme koje je ranije bilo nemoguće rešiti osim uz pomoć frontalnih ili strateških jurišnih aviona. Ali sada ih ove bespilotne letelice rešavaju i to veoma uspešno. Jeftino, odlučno i veoma efikasno", rekao je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala