- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Međunarodni sud UN odbio da Rusiju proglasi državom-agresorom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Međunarodni sud Ujedinjenih nacija odbio je da po molbi Kijeva proglasi Rusku Federaciju državom-agresorom, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
„Sud je takođe odbacio ukrajinske insinuacije o tome da su Donjecka i Luganska Narodna Republika, navodno, terorističke organizacije“, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo je ukazalo da ti zaključci imaju poseban značaj u svetlu toga što je sudskom presudom Kijev očekivao da potkrepi svoje zahteve o prenosu ukradene ruske imovine na Zapadu i uvođenju međunarodnih sankcija protiv Rusije.
Osim toga, Međunarodni sud UN je odbio zahtev Ukrajine da se Rusija okrivi za pad „boinga“ na letu MN17 i nije prihvatio tvrdnje Ukrajinaca o umešanosti u katastrofu DNR, dodaje se u Ministarstvu inostranih poslova.
„Nije manje cinično ni to kako je kijevski režim pokušao da proglasi kao ‘finansiranje terorizma’ humanitarnu pomoć stanovnicima Donbasa koje je ukrajinska vojska granatirala i koji su u ekonomskoj blokadi“, saopštilo je Ministarstvo.
U ruskom Ministarstvu su zaključili da je Ukrajina odbijena po svim zahtevima o kompenzacijama ili drugim oblicima molbi.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala