- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski evroposlanik: Jednostran stav o Ukrajini pretvorio Evropu u sekundarnog igrača

© Fotolia / AdonskyParlament u Bugarskoj, Sofija
Parlament u Bugarskoj, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
Pratite nas
Evropska elita je bespomoćna i rukovodi se finansijskim interesima, čime je izazvano i odsustvo objektivnosti u evropskim medijima, izjavio je bugarski evroposlanik Ivo Hristov i dodao da su sadašnji evropski mediji objektivni kao što su istočni.

„Smatram da je to uglavnom uzrokovano koncentracijom novca. Vidimo kako je evropska politička elita neodrživa, bespomoćna, nepismena, kao i da je izabrana upravo na osnovu ovih oznaka. Nažalost, to se primećuje u svim evropskim zemljama, uključujući i već uspostavljene demokratije. U Evropi više nema svetlih i priznatih lidera“, rekao je on.

Hristov je naveo da tokom rata i globalnog sukoba, Evropom upravljaju političari sa niskom istorijskom kulturom koji nemaju istorijski način razmišljanja.
„Oni razmišljaju više ekonomski i kratkoročno. To je više finansijski način razmišljanja jer oni čak ne umeju ni o industriji da razmišljaju“, naglasio je on.
Njihov sistem vrednosti je okarakterisao kao velika preduzeća poput banaka koje ulažu ogromne količine novca u rizična preduzeća, koja donose odluke na štetu društva.
Prema njegovim rečima, Evropa je prestala da bude prvostepeni igrač i u slučaju Ukrajine ne može da postane posrednik.

„Evropa bez ikakvih kritika prati Sjedinjene Američke Države. Ona je u ukrajinskoj krizi dobrovoljno preuzela ulogu finansijera rata i izgubila mogućnost da sebe smatra za mogućeg posrednika u rešavanju ovog sukoba. Ako su 2014. godine Francuska i Nemačka još uvek imale autoritet kako bi učestvovale u mirovnoj inicijativi, onda danas Evropa izgleda kao sporedni igrač“, dodao je bugarski evroposlanik.

Istakao je da ne bi trebalo zaboraviti da su tadašnji lideri, Fransoa Oland i Angela Merkel, priznali da su Minski sporazumi više bili blef, kako bi Ukrajina dobila na vremenu.
Zaključio je da je Evropu, serija vrlo jednostranih stavova, koje ona zauzima u poslednje dve godine, pretvorila u aktera epizodnih uloga u aktuelnim događajima.
Pogledajte i:
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2024
SVET
Bugarski sociolog: Današnja zapadna elita uništava ono što je Evropa nekada stvorila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala