- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Snežni haos u Grčkoj: Zatvoreni pojedini putevi, trajekti ne isplovljavaju zbog olujnih vetrova

© AP Photo / Thanassis StavrakisAkropolj pod snegom, arhivska fotografija
Akropolj pod snegom, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
Pratite nas
Zbog zimskog vremena i snega u Grčkoj su zatvorene saobraćajnice u planinskim oblastima oko Atine, Evije i Viotije, a trajekti ne isplovaljavaju iz luka zbog olujnih vetrova, prenose danas grčki mediji.
Na atinskim brdima Parnita i Penteli pao je sneg, što je navelo vlasti da zatvore saobraćajnice koje vode ka okolnim planinama sve dok ne budu očišćene od snega i bezbedne za vožnju, navodi portal Katimerini.
Zimska oprema i lanci za sneg potrebni su na starom nacionalnom autoputu Elefsina oko Kaze u zapadnoj Atici, dok škole, kancelarije i preduzeća u oblastima koje je zahvatilo loše vreme rade onlajn, saopštila je služba civilne zaštite.
Olujni vetrovi na Egejskom moru jutros su sprečili trajekte da isplove iz atinskih luka Pirej, Lavrio i Rafina.
Sa sličnim problemima koje je doneo hladan zimski front nazvan Avgi suočili su se delovi Evije i Viotije, a posebno jake snežne padavine su u Steni i Leontari.
Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe, niske temperature i sneg očekuju se danas i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, u istočnim delovima centralne Grčke, Eviji i severnom i istočnom Peloponezu, kao i na višim nadmorskim visinama na Kritu i na egejskim ostrvima, dok je za ostale delove zemlje najavljena kiša.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala