- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Predsednik Srbije objasnio koji su dalji koraci za vraćanje obaveznog vojnog roka

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrikaz sredstava i vojne opreme Vojske Srbije
Prikaz sredstava i vojne opreme Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
Pratite nas
Generalštab i ministar odbrane Srbije izneli su ubedljivu argumentaciju da je potrebno vraćanje obaveznog vojnog roka, ali je potrebno ispuniti mnogo finansijskih, logističkih i drugih pretpostavki, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.
"Do 1. maja treba da mi dostave sve predloge, posle ću sa vojnim kabinetom i Generalštabom, sa Vladom Srbije da sednem i vidim, i ukoliko bude pozitivna odluka išlo bi se pred Skupštinu Srbije", objasnio je Vučić u kasarni Topčider, gde prisustvuje statičkom prikazu sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.
Vučić je naveo da je Srbija ozbiljna država koja ima ozbiljnu vojsku.
"Spremamo se da sačuvamo svoju zemlju, jer u sadašnjim uslovima ako nemate dovoljno snažnu vojsku nećete imati ni zemlju ni državu. U skladu sa tim moramo da osnažimo našu odbranu i koncept tzv. totalne odbrane, moramo da budemo spremni - nikoga ne ugrožavamo, čuvamo zemlju i odvraćamo potencijalne agresore", poručio je predsednik Srbije.
Istakao je da Srbija mora da bude spremna, iako je neutralna zemlja koja nikoga ne ugrožava.
"Mi smo neutralni nikoga ne ugrožavamo, samo su nama ugrozili teritorijalni integritet. U savremenom svetu, kao što vidite, ludilo se nastavlja svakog dana i ne zna se kad će da stane. A ja se plašim da će da bude lošije. Ovim što radimo, čuvamo našu zemlju", rekao je Vučić.
Pogledajte i:
Aleksandar Vučić na prikazu sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Čekamo važan sistem iz Rusije za elektronsko ometanje“: Vučić na prikazu sredstava naoružanja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala