- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuskinja poručuje: Novakov poraz je incident

© AP Photo / Andy WongNOvak Đoković
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
Pratite nas
Posle poraza Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, u polufinalu Australijan opena, povela se polemika o tome da srpski as razmišlja o kraju karijere. Međutim, sigurno je da Novakove misle još uvek ne idu u tom smeru, a uverena je u to i Marion Bartoli, čuvena francuska teniserka.
Iznenađujuća loša partija Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena protiv Janika Sinera zabrinula je navijače srpskog asa. Ipak, treba imati u vidu da je Novak prethodno imao virus i da nije bio u najboljoj formi od samog starta.
Marion Bartoli veruje da će prvi reket sveta uprkos bolnom porazu u Melburnu biti spreman za nastavak sezone.
„On je igrač koji je u Australiju stigao umoran i istrošen posle 2023. koja je bila izuzetna za njega. Sad znamo da ima četiri ključne tačke u sezoni, tri preostala slema i Olimpijske igre. Otuda će uzeti odmor i napuniti baterije uz porodicu i onda će se pripremati za Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre, što će biti veoma zahtevan period, jer se podloge menjaju dva puta, a on mora da bude spreman za to“, rekla je Bartoli.
Smatra Francuskinja da je iako mlađa generacija sve više uspeva da iznenadi Novaka prerano pričati o njegovom rastanku od tenisa.
„Uprkos tome što mlada generacija pritiska, što je očigledno, ovaj poraz je za mene samo incident. Ne možemo da kažemo da je ovo kraj ere Đokovića, prerano je pričati tako nešto. Možda nije ostvario cilj na Australijan openu, ali neće propustiti sezonu, to vam garantujem“, zaključila je Bartoli.
Posle Australije Novak je odlučio da napravi pauzu do trećeg marta kada počinje Masters u Indijan Velsu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2024
SPORT
Novak: U Srbiji kažemo da možete da nas ubijete – ali ne i naš duh
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala