- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ne pozdravljamo nameru SAD da izvedu udar kao odgovor na napad na američke vojnike u Jordanu

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
Pratite nas
Nivo napetosti na Bliskom istoku je veoma zabrinjavajući, došlo je vreme za deeskalaciju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Moskva ne pozdravlja nameru SAD da izvede udare na objekte koji su povezani sa Iranom kao odgovor na napad na američke vojnike u Jordanu“, rekao je Peskov na brifingu za novinare.
Kako je naveo, u Moskvi ističu da je deeskalacija jedino što može da spreči dalje širenje konflikta.
List „Politiko“ objavio je juče, pozivajući se na izvore među američkim zvaničnicima, da je američki predsednik Džozef Bajden naredio da se pripreme varijante odgovora Teheranu, uključujući vojni. Bajden smatra da je za napad na američke vojnike u Jordanu odgovoran Iran.
Jedna od opcija koja se razmatra je jesu udari na iransko osoblje u Siriji i Iraku ili iranske vojne snage u Persijskom zalivu.
Najmanje troje američkih vojnika je ubijeno, a 25 ranjeno u napadu dronom na bazu SAD u Jordanu, saopštila je američka vojska.
Američka centralna komanda navela je da je dronom napadnuta baza na severoistoku Jordana, u blizini granice sa Sirijom. Jordanska vlada je, međutim, saopštila da se napad nije dogodio na njihovoj teritoriji, već u Siriji.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala