- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruskom sportu je objavljen rat

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaOlimpijski komitet Rusije
Olimpijski komitet Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2024
Pratite nas
Ruskom sportu je objavljen rat i odavno se ne može računati na objektivnost i nepristrasnost Suda za sportsku arbitražu, navodi se u zvaničnom saopštenju Olimpijskog komiteta Rusije povodom diskvalifikovanja ruske klizačice Kamile Valijeve.

„Nažalost, odluka Suda za sportsku arbitražu je negativna, ali odavno se ne može računat na objektivnost i nepristrasnost te međunarodne strukture. To znamo na primeru slučajeva u koje je uključen i Olimpijski komitet Rusije, uključujući naše suspendovanje na osnovu odluke Izvršnog komitet (Međunarodnog olimpijskog komiteta. Naravno, može se verovati u sticaj okolnosti pošto je rezultat testa objavljen odmah po završetku ekipnog takmičenja u umetničkom klizanju u kojem je pobedila Rusija. Kao i u čistu slučajnost – Međunarodna klizačka organizacija doneće odluku o dodeli medalja za olimpijski turnir 7. februara, na 10-godišnjicu OI u Sočiju. U stvari, ruskom sportu je objavljen rat, a u njemu su, kao što vidimo, sva sredstva dozvoljena“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, sud u Lozani je suspendovao Kamilu Valijevu na četiri godine zbog fantomskog slučaja dopinga koji je otkriven na Zimskim olimpijski igrama 2022. godine. Period diskvalifikacije se računa od 25. decembra 2021. kada je ustanovljen prvi pozitivan nalaz na doping.
Ruska reprezentativka u umetničkom klizanju ima 17 godina i dosad je osvajala zlatne medalje na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu.
Pogledajte još:
Ruska klizačica Kamila Valijeva tokom treninga u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2024
SPORT
Kremlj o suspendovanju ruske klizačice: Politizovana odluka – žalićemo se
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala