- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan transfer – direktor „ukraden“ velikom rivalu

© Sputnik / Vladimir PesnyaOld Traford
Old Traford - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2024
Pratite nas
Engleski fudbalski klub Mančester junajted potvrdio je da će novi izvršni direktor ekipe sa Old traforda da bude Omar Berada.
Berada je na funkciji izvršnog direktora Mančester junajteda zamenio Ričarda Arnolda, koji je napustio klub sa Old traforda krajem prošle godine.
Berada (46) je osam godina proveo Mančester sitiju. Britanski mediji navode da je Španac bio jedan od ključnih funkcionera u uspesima Mančester sitija. On je sa mnogo uspeha prethodno radio i u Barseloni.
Odluku o dovođenju Berade doneo Džim Retklif, u dogovoru sa vlasnicima Džoelom i Avramom Glejzerom.
Berada nije mogao da odbije ponudu čim je čuo za interesovanje Junajteda, ali i zbog impresivnog načina na koji je 25 odsto kluba prodato Džimu Retklifu.
"Klub je odlučan da vrati fudbal i igru na terenu u središte svega što radimo, a Omarovo imenovanje predstavlja prvi korak na tom putovanju. Kao jedan od najiskusnijih fudbalskih zvaničnika u vrhu evropskog fudbala, Omar donosi bogatu fudbalsku i komercijalnu ekspertizu, sa dokazanim iskustvom uspešnog rukovođenja i strašću da pomogne u uvođenju promena", navodi se, između ostalog, u saopštenju Mančester junajteda.
Klub sa Old Traforda se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli Premijer lige sa 32 boda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala