- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner svestan šta je uradio, ali jedno ne zaboravlja: „Novak je posebna liga“

© AP Photo / Andy WongJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2024
Pratite nas
Janik Siner je dan posle ovajanja Australijan opena išao u tradicionalnu šetnju Melburn parkom, gde se slikao sa trofejom, koji je čak 10 puta podizao Novak Đoković. Zato i ne čudi što je Italijan, koji je u polufinalu eliminisao Srbina, pričao o najvećem svih vremena i to u superlativu.
Na pitanje da li je tokom finalnog odmeravanja snaga sa Rusom Danilom Medvedevom, bar u nekom trenutku pomislio na Novaka Đokovića, koji ima rekordnih 10 titula u Melburnu, Italijan je iskreno odgovorio:
„Đoković je posebna liga u odnosu na mene. Ja sam izuzetno srećan i sa ovim jednim osvojenim grend slemom do sada“, istakao je Janik.
Kada je u pitanju njegov podvig i konačno prvi osvojen najveći trofej, i to posle istorijskog preokreta sa dva seta zaostatka u odnosu na Rusa, Siner je poručio da polako, ali sigurno postaje svestan podviga.
„U nedelju još nisam mogao da verujem, ali, sada polako počinjem da shvatam da sam osvojio titulu u Melburnu. Istinski podvig, veliko dostignuće za mene i moj tim. Zaista sam srećan što sam ovde i što sam osvojio titulu“, rekao je Siner u obraćanju medijima u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu.
Podsetimo, Novak Đoković ima 24 grend slem titule, Rafael Nadal je na koti 22, Rodžer Federer 20, dok je Janik Siner upisao prvenac.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2024
SPORT
Protivnici dišu za vratom – ali Novak uvećava rekord
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala