- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin proglašen za predsedničkog kandidata

© Sputnik / Gavriil Grigorov/Pool / Uđi u bazu fotografijaPrezident RF Vladimir Putin provodit sovmestnuю "prяmuю liniю" s graždanami i bolьšuю press-konferenciю s žurnalistami v Gostinom dvore
Prezident RF Vladimir Putin provodit sovmestnuю prяmuю liniю s graždanami i bolьšuю press-konferenciю s žurnalistami v Gostinom dvore - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2024
Pratite nas
Centralna izborna komisija Rusije registrovala je Vladimira Putina kao kandidata za predsednika Ruske Federacije na izborima u martu 2024. godine.
„Prihvaćena jednoglasno“, saopštila je predsednica komisije Ela Pamfilova, na sednici CIK.
Savet Federacije zakazao je predsedničke izbore za 17. mart 2024. godine. Glasanje će trajati tri dana: 15, 16. i 17. marta. Za mesto šefa države trenutno se bori 11 lica. Centralna izborna komisija ranije je registrovala tri predsednička kandidata - Leonida Sluckog, Nikolaja Haritonova i Vladislava Davankova. S obzirom da su sva trojica predstavnici parlamentarnih partija, nije bilo potrebe da se prikupljaju potpisi za njihovu podršku kako bi se registrovali kao kandidati za izbore.
Kandidati vanparlamentarnih političkih partija: Sergej Malinkovič, Boris Nadeždin, Andrej Bogdanov, Sergej Baburin i Irina Sviridova, moraju da predaju najmanje 100 hiljada potpisa do 31. januara. Od njih je lider Komunista Rusije Malinkovič predao Centralnoj izbornoj komisiji listiće sa potpisima 29. januara.
Nezavisni kandidati: Vladimir Putin, Rada Ruskih i Anatolij Batašev treba da prikupe najmanje 300 hiljada potpisa. CIK mora da donese odluku o registraciji svih kandidata najkasnije do 10. februara.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2023
RUSIJA
Putin predao dokumenta za učešće na predsedničkim izborima /video/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala