- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je uzalud branio Embida: „NBA liga mora da reaguje zbog odsustva“

© AP Photo / David ZalubowskiDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
Pratite nas
Utakmica Denvera i Filadelfije trebalo je da donese novi susret Nikole Jokića i Džoela Embida, kandidata za priznanje najboljeg igrača lige, međutim Kamerunac ponovo nije igrao u Koloradu. Odluka je naljutila Majkla Melouna koji je posle pobede Nagetsa apelovao na to da sudije istraže zbog čega Embid ponovo nije igrao na Denverovom terenu.
Dok je Nikola Jokić gotovo branio Džoela Embida na konferenciji posle pobede Denvera nad Filadelfijom, skroz drugačijim tonom govorio je Majkl Meloun, trener Nagetsa.
„Osećam da je došlo do razočaranja kada smo saznali da Džoel Embid ne igra... Izašao sam na klupu dva minuta do kraja zagrevanja, hvatao sam momke i govorio sam im da se ne razočaraju. Aron Gordon je bio kao 'o čemu pričaš?' Rekao sam, 'Embid ne igra'. Naši igrači nisu znali i bili su na terenu na zagrevanju. Srećni smo što smo izašli odavde sa pobedom“, rekao je Meloun na konferenciji.
Trener Denvera poručio je i da bi liga trebalo da ispita Embidov slučaj.
„Ne znam kako od toga da budeš aktivan, dostupan, do toga da ne igraš. Siguran sam da će liga učiniti sve što treba, jer se to kritikuje“,podvukao je Meloun.
Kao razlog propuštanja utakmice navodi se bol u levom kolenu, ali navijačima Denvera više nije važno šta Embid navodi kao razlog jer im činjenica da Kamerunac u Koloradu nije igrao sada već pet godina daje za pravo da pomisle da izbegava susret sa Jokićem.
Kada je ušao u dvoranu, sačekali su ga zvižduci na koje se smejao, a osim toga mnogo navijači u rukama su držali papire na kojim je pisalo da se traži nestala osoba uz fotografiju Džoela Embida.
Nikola Jokić i Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
SPORT
Jokića naljutilo pitanje za Embida: „Čovek pred našim očima piše istoriju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala