- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Jedna osoba ubijena u napadu na katoličku crkvu u Istanbulu

© AP Photo / Ali UnalTurska policija
Turska policija - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2024
Pratite nas
Dva maskirana napadača izvršila su oružani napad na katoličku crkvu u Istanbulu tokom nedeljnog bogosluženja u kojem je poginula jedna osoba, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.
Prema saopštenju Jerlikaje, naoružani napadači su upali u 11.40 po lokalnom vremenu u crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer.
U prvim izveštajima nakon napada turski mediji su preneli da je jedna osoba povređena u napadu. "Danas u 11.40 časova po lokalnom vremenu u oružanom napadu na katoličku crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer (sever Istanbula) ubijen je D.T.", napisao je ministar Jerlikaja na društvenim mrežama.
Ministar je rekao da su dvojica napadača nosili maske i da su bili prisutni s vernicima tokom nedeljne molitve. Jerlikaja je saopštio da je pokrenuta sveobuhvatna istraga o napadu i da je u toku potraga za napadačima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala