- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Situacija na granici u Teksasu je postala oružje našeg masovnog uništenja

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
Pratite nas
Situacija na granici SAD prema Meksiku postala je oružje za masovno uništenje, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp.

„Naša granica je postala oružje za masovno uništenje - našeg uništenja“, napisao je on na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, sadašnja situacija na granici nikad nije bila lošija u istoriji.
Prethodno su predstavnici sindikata agenata i pripadnika američke pogranične policije za Sputnjik rekli da Bela kuća čini sve kako bi ometala obezbeđivanje granice.
„Za žaljenje je to što aktuelna administracija nastavlja da čini sve kako bi osujetila zaštitu naše granice“, rekli su u sindikatu komentarišući konflikt između vlasti Teksasa i federalnih vlasti..
Podsetimo, ranije danas iz kancelarije guvernera Teksasa Grega Ebota je saopšteno da su vlasti te američke države u poslednjih nekoliko godina u druge delove Amerike poslali više od 102.000 ilegalnih migranata . Pored toga uspeli su da oduzmu 454 miliona doza droge fentanil i da na granici zaustave skoro pola miliona ilegalnih migranata.
Podsetimo, u ponedeljak je Vrhovni sud SAD izdao privremenu naredbu kojom se agentima federalne granične patrole dozvoljava da uklone fizičke granične barijere koje je postavio Teksas.
Međutim, Abot tvrdi da Teksas ima ustavna ovlašćenja da zaštiti svoje granice, zbog neuspeha savezne vlade da se pozabavi prilivom ilegalnih migranata u Sjedinjene Države.
Takođe, velika grupa republikanskih guvernera izdala je zajedničku izjavu u kojoj izražava „solidarnost“ sa guvernerom Teksasa Gregom Abotom i njegovom pojačanom graničnom zaštitom, optužujući Belu kuću da je ostavila zemlju „potpuno ranjivom“ usred priliva ilegalnih migranata.
Teksasom upravljaju republikanci, a guverner te države Greg Abot rekao je ovog meseca, nakon što je počelo postavljanje granične ograde od žice, da Teksas ima zakonska ovlašćenja da kontroliše ulazak i izlazak iz te države.
Bajden je, međutim, zatražio brzu intervenciju Vrhovnog suda povodom tog pitanja.
Migranti na granici SAD i Meksika kod mesta Igl Pas - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
SVET
Napeto u Teksasu: Sindikat pogranične policije kritikuje Belu kuću da ometa zaštitu granice
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala