- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Rusija i Belorusija ne žele rat, i danas pozivamo na dijalog

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Uđi u bazu fotografijaPutin i Lukašenko na otkrivanju spomenika svim civilima SSSR žrtvama nacista
Putin i Lukašenko na otkrivanju spomenika svim civilima SSSR žrtvama nacista  - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
Pratite nas
Belorusija i Rusija ne žele rat, pozivaju na dijalog uz poštovanje istorijskog sećanja i istine o Drugom svetskom ratu, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na koncertu u čast 80. godišnjice okončanja nacističke blokade Lenjingrada kojem je prisustvovao zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Mi smo miroljubivi ljudi, ne želimo rat. Ali, pred nas je ponovo postavljeno pitanje prava na život naše civilizacije, očuvanja iskonskih vrednosti, nacionalnih kultura. Tuđe nam nije potrebno“, rekao je beloruski predsednik.
Kao i posle pobede u Drugom svetskom ratu mi i danas pozivamo na dijalog pod uslovom da se poštuje naše istorijsko sećanje i istina o tom ratu, dodao je on.
„Otvoreni smo za sve prijateljske korake ka nama“, rekao je on.
Lukašenko je prethodno, zajedno s Putinom, učestvovao na svečanosti otkrivanja spomenika u znak sećanja na građane Sovjetskog Saveza koji su bili žrtve nacističkog genocida.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala