- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izveštaj kancelarije Pentagona: SAD nema kapacitet za odbranu od hipotetičke invazije vanzemaljaca

© AFP 2023 / PAUL J. RICHARDSPentagon
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
Pratite nas
Zvaničnici SAD nemaju kapaciteta da odbrane Ameriku od hipotetičke invazije vanzemaljaca, proizilazi iz izveštaja Kancelarije generalnog inspektorata Pentagona sa kog je nedavno skinuta oznaka tajnosti.
U izveštaju se ukazuje da američkom Ministarstvu odbrane nedostaje sveobuhvatan i koordinisan pristup da prati i analizira neidentifikovane leteće objekte, koji su poslednjih godina preimenovani u neidentifikovane anomalne fenomene.
„Nedostatak sveobuhvatnog i koordinisanog pristupa da se bavi neidentifikovanim anomalnim fenomenima može predstavljati pretnju za vojne snage i američku nacionalnu bezbednost. Zaključili smo da Ministarstvo odbrane nema sveobuhvatnu politiku prema neidentifikovanim anomalnim fenomenima i da, kao rezultat toga, ne može da garantuje da pretnje po nacionalnu i bezbednost letenja mogu biti identifikovane i ublažene“, stoji u izveštaju.
Kancelarija generalnog inspektorata Pentagona je, za rešavanje identifikovanih problema, iznela 11 preporuka, među kojima je sprovođenje politike mera zaštite i razvoj novih instrumenata u slučaju vanzemaljskog napada, preneo je „Dejli mejl“.
Inače, ovaj izveštaj iz avgusta 2023. godine obuhvata procene da li su Pentagon, vojne službe, agencije iz oblasti odbrane, kao i kontraobaveštajne službe sprovodili akcije kako bi se „otkrili, prijavili, analizirali i identifikovali neidentifikovani anomalni fenomeni“.
Kako je zaključeno, američko Ministarstvo odbrane po tom pitanju nije ponudilo sveobuhvatan plan odgovor.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala