- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši bugarski ministar: Globalni konflikt moguć ako na čelu Amerike ostanu ljudi slični Bajdenu

© AP Photo / Ivan SekretarevZastave SAD i Rusije
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2024
Pratite nas
Rusija sama po sebi ne predstavlja pretnju za Sjedinjene Američke Države, ali savez Moskve sa Pekingom će biti ozbiljan problem za Vašington, smatra bivši bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov u intervjuu televiziji „Bugarska 24“.
Prema rečima bivšeg ministra, takav savez je rezultat Bajdenove „genijalne diplomatije“.
„Rusija sa Kinom, ruski resursi i ruska vojna mašinerija zajedno sa kineskom ekonomijom i kineskom vojnom mašinerijom, pa ako se još doda Severna Koreja, Iran, onda je Amerika u velikom problemu. Tako je ‘genijalni’ Bajden uradio nemoguće. On zaslužuje Nobelovu nagradu za genijalnu diplomatiju: učinio je da saveznici budu Turska i Rusija, Kina i Rusija, Rusija i Iran, Iran i Saudijska Arabija, a ranije je to bilo nezamislivo. Međutim, kada nametnete svoje teze o budućnosti celog sveta na tako grub način i bez pardona, reakcija će biti ovakva“, rekao je on.
Karakačanov smatra da je već moguć globalni konflikt, ali se šanse za njegovo izbijanje još više uvećavaju, ako u Americi ostane ova vlast.

„Ako nekoliko narednih američkih predsednika budu kao Bajden i ako Tramp ne dođe na vlast, onda to vodi ka globalnom konfliktu. Sve na to ukazuje, u celom svetu je mnogo sukoba i ti sukobi guraju svet ka globalnom konfliktu“, naveo je Karakačanov.

Zaključio je da ako je cilj pobeda nad Rusijom, onda je potrebno deset godina da se pripreme, ali ni Rusija za to vreme neće spavati, kao ni Kinezi, ni Iranci, ni njihovi saveznici.
Pogledajte i:
Moskovski Kremlj. U daljini se vidi zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
RUSIJA
Moskva zna da kaže „dosta“: Pobeda Rusije u Ukrajini mogla bi da označi kraj NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala