- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Primer sa avionom IL-76 pokazao da Zapad ignoriše neprijatne incidente

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Zapad momentalno dolazi do zaključka koji mu je potreban prilikom razmatranja nekih međunarodnih skandala i na sve načine odlaže razmatranje u drugim slučajevima ili ignoriše neprijatne incidente, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Ona je na primeru reakcije OEBS-a na rušenje aviona IL-76 u Belgodorskoj oblasti ukazala na to da su mnogi na Zapadu ignorisali informacije o tom događaju.
„Prave se da ne vide, ne čuju, ne shvataju ili im je neophodno vreme da izuče“, navela je Zaharova i dodala da to mogu da govore samo oni koji su i u drugim međunarodnim skandalima takođe tražilio vreme da provere informacije.
Ranije je rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je kijevski režim izvršio teroristički akt u kojem je oboren ruski vojno-transportni avion. Avion sa ukrajinskim vojnicima za razmenu leteo je na relaciji aerodrom Čkalovski-Belgorod. Avion su oborile Oružane snage Ukrajine iz mesta Lipci, Harkovska oblast, uz pomoć protivvazdušnog raketnog sistema.
Radarska oprema Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabeležila je lansiranje dve ukrajinske rakete. U avionu se nalazilo šest članova posade, 65 ukrajinskih vojnika za razmenu i tri ruska vojnika u njihovoj pratnji. Poginuli su posada i svi putnici aviona.
Pogledajte i:
MIP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
RUSIJA
Moskva: Pad aviona Il-76 – teroristički napad Kijeva izveden svesno i namerno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala