- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Poslednji film Žarka Lauševića 3. marta na Festu

© Foto : Sputnjiku ustupio Vision TeamŽarko Laušević u filmu "Ruski konzul"
Žarko Laušević u filmu Ruski konzul - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Film „Ruski konzul“ reditelja Miroslava Lekića, prema romanu Vuka Draškovića, biće premijerno prikazan 3. marta na 52. Međunarodnom filmskom festivalu - FEST.
Priča „Ruskog konzula“ vraća nas, kako ističe filmska ekipa, u dramatične godine, koje se mogu smatrati ključnim trenutcima kosovske krize i koja će definisati budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu.
Glavni junak ove filmske sage je srpski doktor Ilija Jugović (Nebojša Dugalić) koji dobija premeštajubolnicu u Prizrenu.
Tu upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića(Žarko Laušević), naizgled psihijatrijskog pacijenta koji tvrdi da će uskoro „Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko”.
Protiv Božovića se okreću lokalni albanski moćnici, separatisti. Oni pokušavaju da isele Božovića ali u njegovu zaštitu staje doktor Jugović.
Igraju i Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Visar Viska, Danica Radulović, Mensur Šafkju, Konstantin Fidanov, Petar Zekavica, Meto Jovanovski, Nada Macanković, Slaviša Čurović, Enver Petroci, Tamara Aleksić i mnogi drugi.
Film će u bioskopima biti od 7. marta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala