- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Danica Grujičić: Timovi Ministarstva zdravlja obići će sva porodilišta u Srbiji

© Foto : Sputnjiku ustupio Zoran PerićBebe u porodilištu, arhivska fotografija
Bebe u porodilištu, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2024
Pratite nas
Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da će timovi ovog ministarstva u narednih mesec dana završiti započeti obilazak svih porodilišta u Srbiji, a zatim odrediti prioritete i krenuti u radove.
Grujičić je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju poručila da se uporedo sa poboljšanjem uslova u porodilištima, radi i na novim medicinskim protokolima koji će precizno i jasno utvrditi odnos lekar-pacijent, a posebno odnos prema porodiljama i budućim majkama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.  
Ona je istakla i da je država Srbija poslednjih godina uložila više nego ikada ranije u medicinsku opremu.  
„Sada imamo tri puta više aparata za zračenje, nastavljamo da opremamo naše bolnice i u narednom periodu posebno ćemo uložiti u dijagnostičku opremu, u mamografe, magnetne rezonance jer nam je preventiva bolesti prioritetni cilj“, rekla je Danica Grujičić.  
Ministarka je podsetila da će do 1. januara sledeće godine zaživeti e-karton i istakla da Ministarstvo zdravlja prvi put sprovodi sistematsku digitalizaciju u zdravstvu, što će omogućiti bolji uvid i kontrolu iskorišćenosti svih kapaciteta u zdravstvenom sistemu.  
Grujičić je radove na rekonstrukciji bolnice u Vranju obišla zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema njenim rečima u opremanje ove bolnice i porodilišta u njoj biće uloženo četiri miliona evra, dok će radovi biti završeni do 31. maja ove godine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala