- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Željko Lučić novi umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta

© Foto : Sputnjiku ustupilo Narodno pozorišteŽeljko Lučić novi umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta
Željko Lučić novi umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Slavni bariton svetskog glasa Željko Lučić imenovan je 25. januara za novog umetničkog direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
„Zadovoljstvo mi je i velika čast što ću biti član ovog predivnog ansambla i što ću svojim doprinosom, nadam se, ostvariti da nastavimo putevima slave i da uz saradnju sa gospodinom Goncićem i gospodinom Đurkovićem ostvarimo što bolje rezultate”, izjavio je Željko Lučić, nakon potpisivanja ugovora.
Više od dve i po decenije gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu, nastupajući u najprestižnijim operskim kućama na svetu, kao što su Metropoliten opera, milanska Skala, Kraljevska opera u Londonu, Opera u San Francisku, Nacionalni teatar Pariske opere, Bečka državna opera...
Njegovi mnogobrojni angažmani u Metropoliten operi obuhvataju izvođenja naslovnih rola u „Magbetu“, „Nabuku“ i „Rigoletu“, kao i uloge Alfija u operi „Kavalerija rustikana“, Amonasra u „Aidi“, |Žorža Žermona u „Travijati“, grofa Lune u „Trubaduru“, Enrika u „Lučiji od Lamermura“, Jovana u „Salomi“ i Skarpije u „Toski“.
Studije solo pevanja završio je na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu u klasi profesorke Biserke Cvejić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala