- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vučić sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice: Više odgovornosti u radu sa majkama i decom

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić se sastao sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice
Aleksandar Vučić se sastao sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice čija je beba posle porođaja preminula, a koja je posle toga optužila ginekologa za akušersko nasilje. On je poručio da oni koji rade sa decom i majkama moraju da pokažu najviše odgovornosti i ozbiljnosti, kako se više ne bi dešavali takvi slučajevi.
Vučić je tokom razgovora sa Mihajlović, koja je u javnosti iznela optužbe na račun lekara koji je porađao zbog smrti bebe, rekao da je pročitao sve što mu je bilo dostupno o tom slučaju, ne samo njene izjave, već i izjave nadležnih lica, sestara, babica, lekara.
"Iz izjava drugih sam video da ste od početka tražili, molili za carski rez, da ne ulazim u posao lekara i da nikoga ne osuđujem pre presude. Žao mi je što ste kroz sve prošli i pre svega žao mi je zbog posledica. Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo sebe da menjamo i da imamo drugačiji odnos u budućnosti. I zato se nadam da će ova vaša ispovest, sve što ste rekli, sve na šta ste nas upozorili, biti signal ljudima koji rade, sa majkama, sa decom", poručio je Vučić.
On je istakao da je 99 odsto lekara je maksimalno posvećeno i najbolje moguće radi svoj posao, a da će onih jedan odsto morati još veću pažnju da usmeri ka onim životima koji su nam najvažniji.
"Video sam da su sve babice bile veoma fer i da su sve u najvećem delu potvrdile ono što ste vi rekli. Mnogo je važno da sve ljude koji rade taj najlepši, najhumaniji posao u našoj zemlji u svakom trenutku, bez obzira na lične probleme sa kojima se suočavaju, da uvek budu sto procentno posvećeni majkama, deci, jer je tu prosto najveća odgovornost. Zato verujem da ćemo, a da ne donosimo presude bez suđenja, moći da ustanovimo neka nova pravila i više odgovornosti i ozbiljnosti", rekao je Vučić.
Dodao je da mu je bilo čudno, jer je lekar koji je porađao Maricu mnogo dobrih stvari učinio u životu.
Naglasio je da je čuo o problemima koje Marica ima, od socijalnih do drugih, i da će država svakako gledati da joj pomogne.
"Hvala vam na poštenju, hrabrosti i otvorenosti koju ste pokazali. To će sprečiti da se tako nešto ne ponovi drugim ljudima", zaključio je Vučić.
On je poručio Maričinom mužu da sada mora da još više da vodi računa o svojoj supruzi.
Marica je zahvalila predsedniku što ih je primio i saslušao.
"Hvala vam što ste nas primili, što ste hteli da popričate sa nama, što ste nas podržali. Nadam se da će pravda biti da zadovoljena i da će krivac biti kažnjen", rekla je Marica Mihajlović.
Ministarka zdravlja Danica Grujičić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
DRUŠTVO
Ministarka zdravlja: Nije završen obdukcioni nalaz bebe, treba sačekati da se završi istraga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala