- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stejt department priznao: Rusko rukovodstvo – veoma talentovano

© Sputnik / Natalья SeliverstovaCentralna banka Rusije
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajan priznao je da rusko ekonomsko rukovodstvo dobro izlazi na kraj sa zapadnim restrikcijama.
„Rusko ekonomsko rukovodstvo je veoma talentovano“, rekao je O'Brajan tokom govora u američkom analitičkom centru „Nemački Maršal fond SAD“ u Vašingtonu.
On je ocenio da ruska ekonomija i dalje uspeva da se nosi sa sankcijama zapadnih zemalja.
Ovo nije prva pohvala sa Zapada na račun politike koju Rusija vodi u sferi ekonomije. List „Politiko“ je u novembru prošle godine proglasio guvernerku Centralne banke Rusije Elviru Nabiulinu glavnim „uništiteljem“ godine zbog njenog doprinosa jačanju ruske ekonomije, tačnije zbog monetarne politike ruske Centralne banke zahvaljujući kojoj su u velikoj meri sprečene posledice neviđenih sankcija koje je Zapad uveo protiv Rusije.
Rusija je više puta isticala da će se zemlja izboriti sa sankcionim pritiskom koje je Zapad počeo da vrši na zemlju pre nekoliko godina i koji nastavlja da raste. Moskva je poručila da Zapad nema hrabrosti da prizna neuspeh brojnih ograničenja uvedenih Rusiji. U zapadnim zemljama su više puta priznali da su antiruske sankcije neefikasne.
Elvira Nabiulina - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
RUSIJA
Stigla pohvala sa Zapada: Guvernerka Centralne banke uništila namere Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala