Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija se oglasila povodom ukrajinskog napada na Miloša Bikovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiloš Biković
Miloš Biković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oštro je reagovalo povodom potpuno neosnovanih tvrdnji ukrajinskog ministarstva inostranih poslova koja je slavnog srpskog glumca Miloša Bikovića nazvala „osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“.
Saopštenje srpskog ministarstva spoljnih poslova prenosimo u celosti:
"Povodom reakcije Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na mreži „Iks“ od 24. januara 2024. godine na vest da će jedan od najcenjenijih srpskih glumaca Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate serije „Beli lotus“, u kojoj ukrajinska strana tvrdi da je reč o „osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“, Ministarstvo spoljnih poslova ukazuje na potpunu neosnovanost tvrdnji.
Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo.
Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji.
Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu".
Miloš Biković - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
DRUŠTVO
Kijev optužio Bikovića da podržava genocid
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala