- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Simor Herš: U svetu raste nezadovoljstvo Bajdenom, Netanijahuom i Zelenskim

© AP Photo / Stephanie ScarbroughPredsednik SAD Džozef Bajden
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden se zbog svoje ratoborne spoljne politike našao u istom nepopularnom društvu sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i Vladimirom Zelenskim, dok istovremeno u svetu raste poštovanje prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i predsedniku Kine Si Đinpingu, izjavio je poznati američki novinar Simor Herš.
„Bajdenova podrška Ukrajini i Izraelu u njihovim ratovima i nedavna odluka da napadne Hute u Jemenu stavili su ga u isti koš sa dvojicom lidera, Bibijem Netanijahuom i Vladimirom Zelenskim, koje veliki deo sveta sve više osuđuje. Ironija Bajdenovog predsednikovanja ogleda se u rastućem poštovanju izvan Zapada prema Putinu i Si Đinpingu“, napisao je Herš u članku na onlajn platformi „Sabstek“.
Mešanje Bajdena u sukobe u Ukrajini i Pojasu Gaze Herš je nazvao katastrofalnim, a odluku o bombardovanju Huta – znakom „političke panike“.
Vazdušnim i pomorskim napadima Sjedinjene Američke Države pokušavaju da nateraju šiitski pokret „Ansar Alah“, koji vlada u severnom Jemenu, da prestane da gađa brodove kao odgovor na izraelsku operaciju na palestinskim teritorijama.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala