- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Posle pobede Trampa u Nju Hempširu, sponzori napuštaju Niki Hejli

© AP Photo / Evan VucciNiki Hejli i Donald Tramp
Niki Hejli i Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Dva velika donatora prestala su da finansiraju kampanju Niki Hejli za republikanskog predsedničkog kandidata, navodeći da je nakon pobede bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa u američkoj državi Nju Hemšir trka za republikansku nominaciju praktično završena i da će on biti kandidat za predsednika SAD.
Vlasnik kompanije "Sabin Metal Korporejšn" Endi Sabin ocenio je da Hejli treba da odustane.
"Bez obzira na to šta vam neko kaže, novac za nju će presušiti. Zašto biste finansirali nekoga za koga znate da nema šanse", prokomentarisao je Sabin, prenosi Rojters.
Rid Hofman, milijarder i suosnivač onlajn platforme za poslovanje i zapošljavanje LinkedIn, takođe ne planira da nastavi da finansira kampanju Niki Hejli.
Dmitrij Mehlhorn, Hofmanov savetnik, rekao je u izjavi za Rojters da Hejli, posle poraza u Ajovi i Nju Hemširu, "nema više mesta u nadmetanju za republikansku nominaciju".
"Jedini način na koji mogu da vidim njen opstanak u nadmetanju je ako Tramp pokaže svoje godine, a ona da je u stanju da iskoristi taj momenat da ubedi republikanske glasače", dodao je Mehlhorn.
Trampove uzastopne pobede u Ajovi i Nju Hempširu su ga verovatno dovele do republikanske nominacije i revanša na predsedničkim izborima sa demokratskim predsednikom Džozefom Bajdenom u novembru.
Uprkos gubitku donatora, Hejli ostaje Trampov jedini republikanski protivnik i najavila je da ne planira da odustane od kampanje.
Bivši američki predsednik je izjavio da će svaki donator Niki Hejli biti "trajno izbačen" iz njegove političke orbite.
Tramp je takođe pokušao da pridobije pojedine donatore Hejli, uključujući investitora Tima Drejpera, koji je bivšeg predsednika nazvao "očajnim".
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
SVET
Tramp pobednik na predizborima Republikanske stranke u Nju Hempširu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala