- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon proverava podatke da su ukrajinske snage oborile Il-76 američkim oružjem

© AP Photo / Validated UGC video Dim se vije nakon pada ruskog vojnog aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti
Dim se vije nakon pada ruskog vojnog aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države proveravaju podatke o tome da je za obaranje ruskog vojnog aviona Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima primenjeno američko oružje, saopštila je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.
„Ovo je pitanje kojim se bavimo, ali nemam više informacija. Videli smo ove izveštaje u vezi sa odgovornošću, proveravamo ih, ali u ovom trenutku nemam više informacija“, rekla je Sing, odgovarajući na pitanje da li američka vojska ima informaciju da je ruski avion oboren američkim oružjem.
Američki Stejt department, sa svoje strane, tvrdi da Vašington ni na koji način nije umešan u pad aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti.
„Mogu sa sigurnošću da kažem da Sjedinjene Američke Države nisu ni na koji način umešane u ovo. Takođe ćemo tesno sarađivati sa našim ukrajinskim partnerima dok oni razjašnjavaju činjenice“, izjavio je zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel.
On je dodao da činjenica da se nesreća dogodila na teritoriji Rusije „otežava nezavisnu proveru određenih detalja“.
Oružane snage Ukrajine oborile su u sredu iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu. U avionu su se nalazile 74 osobe, od kojih 65 ukrajinskih vojnika i svi su poginuli. Istražni komitet Rusije saopštio je da prvi rezultati istrage pada aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti ukazuju na to da je letelica gađana protivvazdušnom raketom sa teritorije Ukrajine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala