Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević i ruski ambasador razgovarali o aktuelnoj situaciji na KiM i o saradnji u oblasti odbrane

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeAleksandar Harčenko i Miloš Vučević
Aleksandar Harčenko i Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
Pratite nas
Ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, o bilateralnoj saradnji dve zemlje, kao i o saradnju u oblasti odbrane.
Ministar Vučević izrazio je zahvalnost na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
On je, takođe, istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.
Ministar odbrane je informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.
Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu, konstatujući neophodnost primene međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala