- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska misija u Beču: Terorističkim napadom na Il-76 ukrajinsko rukovodstvo pokazalo pravo lice

© AP Photo / Validated UGC video Dim se vije nakon pada ruskog vojnog aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti
Dim se vije nakon pada ruskog vojnog aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
Pratite nas
Izvršavanjem terorističkog napada na avion Il-76 ukrajinsko rukovodstvo je ponovo pokazalo svoje pravo lice, ubivši ruske pilote i njene građane, izjavila je članica ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Julija Ždanova.
Kako je navela, ukrajinsko rukovodstvo je veoma dobro znalo da će, po ustaljenoj praksi, danas ukrajinski vojnici biti transportovani vojnim avionima na aerodrom Belgorod radi razmene.
„Ipak, nacistički kijevski režim preduzeo je ovaj korak, želeći da okrivi Rusiju za ubijanje ukrajinskih vojnika. Izvršavajući ovaj teroristički napad, ukrajinsko rukovodstvo još jednom je pokazalo svoje pravo lice, ubijajući ruske pilote i svoje građane“, istakla je Ždanova na 1.067. plenarnoj sednici Foruma za saradnju u oblasti bezbednosti OEBS-a.
Oružane snage Ukrajine oborile su u sredu iznad teritorije Belgorodske oblasti ruski vojno-transportni avion Il-76 koji je prevozio ukrajinske zarobljenike na razmenu. U avionu su se nalazile 74 osobe, od kojih 65 ukrajinskih vojnika. U padu aviona nije bilo preživelih.
Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo je ovaj incident terorističkim napadom i naglasilo da je Kijev znao za transport zarobljenika za razmenu i napao je avion kako bi optužio Moskvu za ubijanje ukrajinskih vojnika.
MIP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
RUSIJA
Moskva: Pad aviona Il-76 – teroristički napad Kijeva izveden svesno i namerno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala