- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vatrogasci, helikopteri, Hitna pomoć na terenu: Lokalizovan požar u Kineskom tržnom centru /foto/

Pratite nas
Nakon četiri sata borbe sa požarom, vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar u Kineskom tržnom centru u Bloku 70. Na terenu su ekipa Hitne pomoći kao i 25 vozila i 76 vatrogasca. Policija je evakuisala sve koji su u blizini. Nema povređenih.
Kako javlja reporter Sputnjika pripadnici žandarmerije stigli su na lice mesta kako bi obezbeđivali objekat.
Po izbijanju požara, u toku uključenja na TV Prva čule su se eksplozije. Požar gase i dva helikoptera MUP-a, kao i ruski helikopter „Ka-32“.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da je dojava za požar u kineskom tržnom centru u Jurija Gagarina dobijena u 06:57.
Na teren je upućeno ukupno 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila iz vatrogasnih stanica Novi Beograd, Zemun, Košutnjak, Voždovac i Zvezdara.
Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić kazao je za Sputnjik da su ekipe stigle za samo par minuta, ali da se požar već razbuktao.
On dodaje da su helikopteri dali izuzetan doprinos da ovaj požar bude što pre stavljen pod kontrolu.

„Zadovoljni smo jer smo značajan broj objekata uspeli da spasemo, a razmere svega ćemo moći da utvrdimo kad sve bude ugašeno“, rekao je on.

Čaušić je napomenuo da je važno što je sprečeno širenje požara na druge lokale koji se nalaze iza tržnog centra, kako bi se sačuvao bar jedan onaj deo lokala koje vatra nije zahvatila.
„Za sada smo u tome smo uspeli i, kao što sam rekao, najvažnije je da nemamo povređenih i stradalih“, rekao je Čaušić.
Na pitanje šta otežava gašenje požara, on je rekao jako mnogo plastike, robe, tkanine koja je skladištena i po krovu i po objektima i prostorima tržnog centra.
„Takođe, čuli smo i neke detonacije, pretpostavlja se da potiču od eksplozija plinskih boca koje se nalaze u restoranu, brze hrane koji je izgoreo, na sreću sada više te detonacije ne čujemo. Nažalost mi smo već 2021 imali iskustvo velikog požara u ovom centru, tada smo spasili 200-360 objekata, takođe nadamo se da ćemo uspeti da spasemo jedan deo i sada, međutim, kao što sam rekao veoma velika količina lakogorive materije koja emituje veoma visoku temperaturu, u stvari je ono što je najteže od ovakvih objekata“, rekao je on.
Čaušić je rekao i da će se uzrok izbijanja požara znati nakon gašenja, kada nadležne službe izvrše uviđaj.
Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
MULTIMEDIJA
Nadrealne scene sa mesta požara u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu /foto/
Požar u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
DRUŠTVO
Policija evakuiše sve u blizini Tržnog centra: Opasnost od pucanja plinskih boca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala