- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Asteroid „eksplodirao“ nad Berlinom, sve zabeleženo kamerom /video/

© NASA . K. Meech, J. Kleyna, and O. HainautAsteroid
Asteroid - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
Pratite nas
Mali asteroid izgoreo je u atmosferi dok je jurio prema Zemlji, a društvene mreže preplavili su snimci oduševljenih posmatrača.
U nedelju rano ujutru, mali asteroid je jurnuo ka Zemlji, ušao u njenu atmosferu i eksplodirao u vatrenoj kugli iznad Nenhausena u Nemačkoj, zapadno od Berlina. Asteroid je bio bezopasan, a istraživači su ga otkrili svega tri sata pre sudara sa atmosferom naše planete.
Takvi padovi asteroida se obično dešavaju nekoliko puta godišnje, ali ovaj je bio poseban jer je otkriven pre nego što je udario, navodi Lajv sajens.
Ovo je tek osmi put da su naučnici uočili jedan od ovih asteroida pre nego što je udario u atmosferu Zemlje, a NASA tim Asteroid voč je na društvenim mrežama objavio u koje vreme će se mali asteroid raspasti.
Kada je asteroid stigao, bio je daleko od neprimetnog i društvene mreže su bile preplavljene video snimcima asteroida iznad Evrope.
Asteroid se prvobitno zvao Sar2736 pre nego što ga je Centar Međunarodne astronomske unije za male planete zvanično nazvao 2024 BKS1.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala