- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Čudo koje bi da zaustavi Đokovića“ je ostalo u čudu – kraj za Alkarasa, Zverev ide u polufinale!

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
Pratite nas
Aleksandar Zverev priredio je pravo malo čudo na Australijan openu, pošto je u četvrtfinalu razbio favorizovanog Španca Karlosa Alkarasa rezultatom 6:1, 6:3, 6:7, 6:4. Nemac ruskog porekla igraće za finale protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je eliminisao Poljaka Huberta Hurkača.
Teško da je bilo ko očekivao da će Zverev, šesti teniser sveta, koji se mučio sa Britancem Kameronom Norijem od kog je malo falilo da ispadne u osmini finala, biti tako surov i ubedljiv protiv drugog nosioca u Melburnu.
S druge strane, činjenica je i da talentovani 20-godišnji Španac do sada nije naišao na ozbiljnijeg rivala i na nešto jači otpor, pa je slika koju je stvorio da je sila, bila i iluzija, kao i njegova izjava da je on "čudo koje je neophodno da bi se Đoković sprečio u odbrani titule na Australijan openu".
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Mladi Španac „preti“ Đokoviću
Nemac ruskog porekla silovito je startovao. Na servis gem prepustio je Karlosu samo jedan poen, da bi već u sledećem došao do brejka bez izgubljenog poena.
To kao da je prepalo Alkarasa koji nije pronašao rešenje za ofanzivnog i motivisanog Zvereva, koji ga je dobio i na Rolan Garosu 3;1 u setovima, kao i na završnom turniru u Torinu gde je bilo 2:1 za Nemca ruskog porekla, dok je Alkaras slavio na US Openu i na Mastersu u Madridu.
Do kraja uvodnog seta koji je trajao manje od pola sata, Zverev je zbunjenom Špancu prepustio samo jedan gem.
Nešto bolje se proveo u nastavku Alkaras, koji je u drugom setu posle izjednačene borbe, gde se igralo gem za gem sve do 3:3, pretrpeo ponovo dva brejka.
Prvo mu je Alkaras „ukrao“ servis za 4:3, a zatim i za 6:3. Ipak, čini se da je prelomna situacija bila pri rezultatu 3:3 u drugom setu, kada je Alkaras imao brejk loptu i veliku šansu da je realizuje. Dekoncentrisani Španac šalje bekhend direktno u mrežu, dok je ispred sebe imao prazan deo terena. Stiče se utisak, da je ta propuštena prilika prelomila meč.
Već tada je bilo jasno da se crno piše 20-godišnjem Špancu koji slovi za najvećeg rivala Novaku Đokoviću u poslednje vreme.
Nije se oporavio od gubitka prva dva seta, ali je ipak dobio treći sa 7:6 i ostaou trci za plasman u polufinale prvog Grend slema u sezoni, iako nije delovalo da će biti tako pošto je već u četvrtom gemu trećeg seta pretrpeo novi brejk, ali je u devetom uspeo da dođe do ribrejka i to u trenucima kada je Zverev servirao za pobedu. Izborio se zatim Alkaras za izjednačenje 5:5, nije dozvolio novi brejk, odlično je servirao u 12. gemu i izborio dodatni period trećeg seta.
U taj-brejku je bio fenomenalan, osvajao je poene u nizu na spektakularan način i osvojio set.
Na startu četvrtog Zverev je napravio brejk, Alkaras je zatim zapretio i uspeo da izjednači na 1:1, a na isteku trećeg sata igre Nemac je stekao dve brejk lopte.
Iskoristio je prvu i poveo sa 5:4, došavši u priliku da po drugi put u meču servira za pobedu, osamdesetak minuta posle prve šanse koju je Španac uspeo da neutrališe.
Ovoga puta to nije bio slučaj, Zverev je sačuvao svoj servis i iskoristio prvu meč loptu za plasman u polufinale, što je njegova najveća pobeda u karijeri na Grend slemovima.
Zverev je pokazao koliko je opasan i jasno je da će posle eliminacije drugog igrača sveta, Rus Danil Medvedev morati dobro da obrati pažnju, kako ne bi doživeo sudbinu Španca.
Ana Kalinska - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
SPORT
Okončana bajka Ruskinje u Melburnu – Ana krenula pa pala pred Kineskinjom
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2024
SPORT
Medvedev „preživeo“ Poljaka i pet setova za polufinale u Melburnu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala