- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak izjednačio poseban rekord: „Monika mi je bila u glavi svakog dana“

© AP Photo / Alessandra TarantinoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković stigao je do 33. uzastopne pobede na Australijan openu nakon što je savladao Tejlora Frica u četvrtfinalu i time se izjednačio sa legendarnom Monikom Seleš koja je držala rekord sa najviše vezanih pobeda na prvom Grend slemu u sezoni.
Veliki i neizbrisiv trag u tenisu ostavila je čuvena Novosađanka Monika Seleš koja je posebno tokom karijere briljirala u Australiji gde je osvojila četiri titule, od toga tri vezane. Blistave partije donele su joj niz od 33 vezane pobede na Australijan openu, a sada je do tog podviga stigao i Novak Đoković.
„Nisam znao za izjednačavanje rekorda sa Monikom, to je još posebnije. Volim Moniku, Monika mi je bila u glavi dok sam odrastao u Srbiji, svakog dana. Jelena Genčić, moja teniska majka, radila je i sa Monikom, tako da sam slušao mnogo o njoj, ona ovako spava, ona jede ovo... Bila mi je jedan od idola i detinjstvu, bio sam nervozan pre nego što je trebalo da je upoznam“, rekao je Novak posle pobede nad Tejlorom Fricom.
Teniserki koja je nastupala pod zastavom Jugoslavije, a kasnije Sjedinjenih Američkih Državama dogodila se strašna trauma koja je ostavila traga za ceo život. Na turniru u Hamburgu 1993. godine Monika je napadnuta i izbodena nožem tokom meča od strane jednog navijača koji je uspeo da uđe na teren.
Čitav teniski sve patio je zbog toga što se desilo Moniki, a iako je tri godine posle incidenta osvojila Australijan open veruje se daa bi njeni dometi bili znatno veći da joj se to nije dogodilo u šta je uveren i Novak.
„Govorimo istim jezikom, ali je većinu života provela u Sjedinjenim Američkim Državama. Imala je neverovatnu karijeru, naročito je dobro igrala u Australiji, svi se pitamo koliko je dalkeo mogla da ode da joj se nije desilo ono što joj se desilo. Sve najlepše mislim o njoj“, rekao je srpski as.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Moćna Arina šesti put uzastopno u polufinalu Grend slema
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Novače, znaš li šta se desi kada uđeš u polufinale?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
SPORT
Novak otkrio Niku kako da osvoji grend slem: „Popneš se na drvo i visiš naopačke“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala