- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruskinja je najveće iznenađenje u Australiji: Svi su gledali Miru – ali Ana je još u Melburnu

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAna Kalinska
Ana Kalinska - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2024
Pratite nas
Ana Kalinska, ruska teniserka, plasirala se u četvrtfinale Australijan opena posle pobede nad Italijankom Jasmin Paolini rezultatom 6:4, 6:2. Ruskinji je ovaj plasman ujedno i najveći u karijeri.
Dok su sve oči bile uprte u mladu Miru Andrejevu, čini se da je u senci bila Ana Kalinska, još jedna Ruskinja koja nije mlada koliko Mira, ali je definitivno jedno od najvećih iznenađenja na turniru.
Kalinska ima 25 godina, 75. teniserka je na VTA listi, a do sada u karijeri nije uspela da zabeleži nijednu pobedu na Australijan openu.
Ne samo da je ove godine to promenila već je stigla do četvrtfinala. Redom je pobeđivala Volinets, Rus, Stivens i zatim Paolini kojoj je za ceo meč dopustila samo jedan brejk.
Nakon što su jedna drugoj oduzele servis u trećem i četvrtom gemu, Kalinska je napravila i drugi brejk u petom gemu i potom lako privela set kraju. U drugom setu Ruskinja je protivnici dva puta oduzela servis gem i bez problema se plasirala u četvrtfinale.
Kalinska do sada nikada nije prošla dalje od drugog kola Grend slema, ali kada su je posle pobede nad Paolini upitali da li je verovala da će doći do četvrtfinala, dala je potvrdan odgovor.
„Verovala bih, verujem u sebe“, poručila je ruska teniserka.
Ruska teniserka iza sebe ima tešku godinu u kojoj je morala da pauzira zbog povrede, ali čini se da u novu sezonu ulazi u odličnoj formi. Kalinska do sada nema titulu u singlu, ali ima tri u dublu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
SPORT
Srpstvo zbog Slobodana živi i na drugom kraju planete: „Deco, ako želite kao Novak – igrajte kolo!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala