- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zvanično razdvojeni sudski predmeti protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića

© Tanjug / HINA/ FOTO FENA/ Azim LjajovićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik ispred Suda Bih
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ispred Suda Bih - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, rekao je da su predmeti protiv Lukića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Sudu BiH zvanično razdvojeni.
„Danas smo obavešteni da je predmet zvanično razdvojen i da ne moramo da dolazimo na suđenje 30. januara, iako je sudija na prethodnom ročištu rekao da će spojiti predmete ako se zdravstveno stanje Lukića popravi“, rekao je Pucar, prenela je RTRS.
On je naveo da je veoma neuobičajeno u pravnoj praksi da sudija na prvom zahtevu za odlaganje ročišta razdvoji predmete.
Pucar je rekao da je Lukićevo stanje mnogo bolje, da ide na kratke pretrage i da će verovatno prekosutra početi da radi.
Savetnih predsednika Republike Srpske Milan Tegeltija rekao je da je ovakva situacija nezabeležena, jer nisu ispunjeni uslovi za razdvajanje predmeta.
Zamenik predsedavajućeg u Savetu ministara Staša Košarac rekao je da je reč o političkom progonu predsednika Srpske.
Lukić je zbog zdravstvenih razloga bio sprečen da prisustvuje prethodnom ročištu, dok se predsednik Srpske pojavio pred Sudom BiH. Sudija je tada rekao da će predmeti biti razdvojeni, ali da postoji mogućnost spajanja ukoliko se Lukićevo zdravstveno stanje popravi.
Naredno ročište Dodiku trebalo bi da bude održano 30. januara.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala