- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Reakcija francuskog ministra na pogibiju francuskih plaćenika ─ ravnodušnost

© AP Photo / Andrii MarienkoUništen hotel u Harkovu u kome su se nalazili francuski plaćenici
Uništen hotel u Harkovu u kome su se nalazili francuski plaćenici - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2024
Pratite nas
Profesionalni ministar spoljnih poslova ne bi izmišljao nešto o „manipulaciji Rusije“ i odbijati realnost, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući izjavu šefa francuske diplomatije Stefana Sežurnea u vezi sa pogibijom francuskih plaćenika u Harkovu.
„Profesionalni ministar, pa i samo neravnodušan čovek, ne bi izmišljao ništa o ‘manipulaciji Rusije’ i negirao stvarnost, već bi dobio sve podatke o francuskim građanima. Ili se francuska vlada konačno distancirala od svog naroda?“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.
„U medijima se pojavila informacija sa spiskom njegovih ‘nepostojećih’ sugrađana, kako tvrdi francuski ministar. Hoće li francusko Ministarstvo spoljnih poslova ponovo izaviti da ne želi da se meša u sudbinu Francuza?“, dodala je ona.
Francusko Ministarstvo spoljnih poslova, uprkos mnoštvu dokaza o prisustvu francuskih plaćenika u redovima Oružanih snaga Ukrajine, pokušalo je da se odrekne sunarodnika koji su se borili i koji se i dalje bore u ukrajinskim jedinicama, rekavši da su informacije o likvidaciji desetina francuskih plaćenika u Harkovu „gruba manipulacija Rusa“. Sežurne je istakao i da u Ukrajini nema francuskih plaćenika.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. januara da su ruske Oružane snage, preciznim udarom, uništile privremenu bazu stranih plaćenika u Harkovu od kojih su većina bili Francuzi. Ubijeno je više od 60 militanata. Pariz je nakon toga saopštio da „nema plaćenika ni u Ukrajini ni bilo gde drugde“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala